خانه ملاباشی اصفهان، از خانههای تاریخی ایران است که معماری بسیار نفیسی دارد و اگر در گذر از شهر اصفهان بودید، حتما به آن سر بزنید. این خانه توسط دکتر معتمدی خریداری شده و بخش های مختلفی از آن مرمت شدند و به همین دلیل است که نام دیگر آن، خانه معتمدی می باشد. با درناتریپ همراه باشید تا نگاهی به این خانه تاریخی و زیبا داشته باشیم.
خانه ی ملاباشی یا خانه معتمدی یکی از خانه های تماشایی در دل خیابان ملک شمالی کوچه ای هست به نام ملاباشی جای تعجب هم ندارد چون بیشتر کوچه را میرزا احمد ملاباشی خریداری می کند. اما حالا این خانه توسط خانواده ی معتمدی خریداری شده و ملک شخصی است. به همین خاطر ساعت مشخصی برای بازدید و هزینه ی بازدید مشخصی ندارد. ولی به امتحان کردن شانستان می ارزد. اگر خوش شانس باشید اوس نعمت سرایدار خانه در خانه باشد و در را برایتان باز کند خانه ای بسیار زیبا را تماشا کنید. او نعمت تقریباً همه کاراه است و کم از راهنمای حرفه ای ندارد و با لحجه ی شیرین اصفهونی 😉 سوال هایتان را جواب می دهد. از من به شما توصیه هوای اوس نعمت را داشته باشید و با او گرم بگیرید.
تاریخچه خانه
این خانه یکی از خانه های تاریخی اصفهان مربوط به زمان زندیه و قاجاریه است و در زمان ظل سلطان این کوچه و محل را ملاباشی که منجم ناصرالدین شاه بوده خریداری کرده است. تمام کوچه و اطراف آن شامل اصطبل، آشپزخانه و خانه های دیگر بوده است. میرزا احمد ملاباشی مالک خانه، فاضل و عالم فقیه بوده و در اصفهان مصدر امور شرعی را داشته است. این خانه یک نهاد مذهبی- فرهنگی بوده و دارای 1، حیاط بیرونی2، اتاق کار 3 ورودی مستقل بیرونی است و در جبهه غربی حیاط بیرونی فضای مستقلی به اتاق کار مالک و پذیرش مراجعین اختصاص داشته است، از هنر فلزکوبی بر روی چوب در این بنای تاریخی استفاده شده است. در مورد تاریخچه بنا بر اساس تحقیقات گزارش شده که ردپایی از تزیینات دوره صفوی در این خانه وجود دارد.
طراحی خانه معتمدی
در طراحی این خانه زیبا از معماری دوره قاجار الهام گرفته شده است؛ بنای خانه دو طبقه است و یک حیاط، دو اتاق کار و سه ورودی مستقل از هم دارد و در غرب حیاط فضای مستقلی برای کار ملاباشی و پذیرش مراجعین اختصاص دارد. در خانه ملاباشی یک اروسی با نه درب میبینید که در قسمت بالایی آن، کنگره چوبی منقوش زیبایی خودنمایی میکند. شیشههای رنگی این درب هنگام تابش نور آفتاب فضایی خیالانگیز در داخل خانه ایجاد مینماید که لحظهای نشستن در آن و استراحت در آن فضا روحتان را تازه میکند.
با قدم گذاشتن به خانه معتمدی غرق در زیبایی هنر و معماری ایرانی خواهید شد و روحتان سرشار از آرامش میشود. هنر فلزکوبی روی چوب از بارزترین هنر تزئینی به کار رفته شده در این بنا است که در بدو ورود نگاهها را به خود جلب میکند.
اگر در کل بخواهیم معماری خانه معتمدی اصفهان را توضیح بدهیم، میتوانیم آنرا به دو بخش بیرونی و اندرونی تقسیم کنیم. بخش بیرونی که حیاط بیرونی نامیده میشود، نسبت به بخش داخلی آن جذابیت کمتری را دارد، اما در بخش داخلی میتوانید انعکاسی از نور را در شیشه های رنگی مشاهده نمایید یا حتی شاهد تزیینات نقاشی، چوبی، وجود لوستر های زیبا، و یا حتی دیگر زیبایی ها و طراحی نفیس قاجاری باشید. راهروی اندرونی خانه یکی از قسمت هایی است که با جلوه های مختلف نوری باعث فریفتن هر انسانی خواهد شد. قسمتی از خانه دارای حوضی در وسط میباشد که میتواند هر کسی را در جو تاریخی دوران قاجاری خود غرق سازد. این خانه که از معروفترین خانه های تاریخی اصفهان به شمار میرود، در سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت.
آدرس: ایران، شهر اصفهان، خانه ملاباشی.
خونه های ایرانی چقد خوشگل و رنگی هستن اصن زندگی توی همچین خونه ای شادی رو به زندگی آدم میاره خونه های ایرانی و لباس های سنتی ایرانی چقدر رنگی و خوشگلن