
تهران بزرگترین شهر ایران محسوب میشود و شهرهای بزرگ باید در کنار جمعیت زیاد و به نسبت گنجایش خود در زمینه حمل و نقل بتوانند عملکرد گشترده و بهتری داشته و همچنین خدمات بیشتری ارائه دهند. در این پست قصد داریم تا حمل و نقل تهران را مورد بررسی قرار دهیم. با درناتریپ همراه باشید.
حمل و نقل درون شهری
مترو
طرح های اولیه متروی تهران قبل از انقلاب اسلامی ریخته شد و در سال های مربوط به دهه هشتاد بود که به بهره برداری رسید.
با احداث شدن خطوط مختلف مترو به همراه چندین قطار درون شهری، گنجایش حمل مسافران زیادی را دارا خواهد بود.
اتوبوسرانی
سهم اتوبوسرانی در تهران تقریبا ۱۷ الی ۳۰ درصد است و یکی از مهمترین بخش های حمل و نقل به حساب می آیند. در دوره قاجاریه، اتوبوسرانی به صورت واگن اسبی بود و در دوره پهلوی به صورت اتوبوسی و ماشینی در آمد. سامانه اتوبوسرانی تندرو در سال ۱۳۸۶ در تهران راه اندازی شد و به تدریج کامل گردید. در خطوط اتوبوسرانی میتوان به اتوبوس های BRT، اتوبوس های بین شهری، اتوبوس های برقی، دوطبقه و …… اشاره کرد.
تاکسی
سازمان تاکسیرانی در تهران جایگاه ویزه ای دارد، درحالیکه در گذشته این سازمان به شکل معمولی مدیریت میشد، اکنون بیشتر به صورت الکترونیکی یا اینترنتی در آمده و راحت تر از گذشته قابل دسترسی میباشد.

فرودگاه ها
تهران دو فرودگاه بین المللی دارد که اولی آن مهرآباد و دومی فرودگاه امام خمینی است. فرودگاه بینالمللی امام خمینی نیز با وسعتی بیش از ۱۵ کیلومتر مربع در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی تهران واقع شدهاست و ظرفیتی حدود ۷٫۵ میلیون مسافر در سال دارد.
خطوط راه آهن
از دیگر محورهای ارتباطی شهر تهران خطوط راهآهن را میتوان نام برد که حجم قابل توجهی از ترافیک بار و مسافر کشور را به خود اختصاص دادهاست و طبق قانون مدیریت سوخت باید به سطوح بالاتری برسد. خطوط راهآهن تهران-اروپا هم بسیار فعال است.

پایانه های مسافربری
از پایانه های مسافربری تهران میتوان به پایانه مسافربری شرق در خیابان دماوند، پایانه مسافربری غرب در خیابان آزادی، پایانه مسافربری آرژانتین در میدان آرژانتین و پایانه مسافربری جنوب در خیابان بعثت اشاره کرد.