بحنورد مرکز استان خراسان شمالی است. این شهر بزرگ نیست اما مکانهای گردشگری خاصی دارد که در این پست به معرفی آنها میپردازیم. با درناتریپ همراه باشید.
۱. گردشگاه بابا امان
از قدیمیترین گردشگاههای ایران میتوان به پارک گردشگری بابا امان اشاره داشت. در این تقرجگاه نیز آرامگاهی منسوب به امامزاده بابا امان وجود دارد که از فرزندان امام موسی کاظم (ع) میباشد. وجود ۴۰۰ هزار اصله درخت در این مکان نیز چشمانداز زیبایی را بوجود آورده است. از مناظر زیبای دیگر نیز میتوان به چشمههای خروشان و یا پارک وحش پردیسان در این پارک اشاره داشت.
۲. گردشگاه بش قارداش
این گردشگاه در ابتدای جاده بجنورد به اسفراین قرار دارد که اسم آن در زبان ترکی به معنای پنج پرادر است. در زمان اشکانیان و ساسانیان، عبادتگاه پیشوایان زرتشتی بوده و به دلیل اقامت چهار فصل مغ به چهار مغان شهرت یافته است. وجه تسمیه این مکان بر اساس افسانههای موجود در داستانهاست که پنج برادر در گذشته در این شهر زندگی میکردند که به دلیل مخالفت با ظلم حاکمان ستمگر تحت تعقیب بودند. این پنج برارد از خدا طلب کمک کرده و به کوهها پناه بردند که در کوه، پنج سوراخ ایجاد شد و آب گوارایی از آنها جاری گشت. این مکان در سال ۱۳۸۰ در لیست آثار ملی ثبت گشت.
۳. عمارت مفخم
این بنا از بناهای تاریخی دوران قاجار است که به دستور یار محمد خان شادلو ساخته شد. این مارت دارای ۳۴ اتاق با دو تالار بزرگ است. نمای اصلی ساختمان در سمت جنوب میباشد که سراسر آن به با انواع کاشی کاری معرق، معقلی، هفت رنگ و با طرح ها و نقوش انسانی، حیوانی، اسلیمی، ختایی و هندسی تزیین شده است. آجر و ملات از مصالح به کار رفته شده در این بنا میباشد. هر طبقه ساختمان دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است، سرتاسر بنا با کاشیها خشتی و هفت رنگ زیباد در اندازه و شکلاب مختلف با رنگهاب زرد، صورتی، فیروزهای، سفید، سبز، بنفش، سرخ و سیاه کاشی کاری شده و هر سطون با طرحهای خاص ود زینت داده شده است. تصویری از دو فرشته بالدار در نمای بیرونی ساختمان، چهرههلی انسانی، نقاشی گل و گیاه و پرنده، طبیعت و طرحهای هندسی سده سیزدهم هجری قمری به نمایش بازدید کنندگان گذاشته میشود. این بنا پس از مرمت به موز باستان شناسی و مردم شناسی تبدیل شده و ثبت ملی شده است.
۴. عمارت آیینه مفخم
این بنا نیز یکی دیگر از آثار دوره قاجار است. این بنا با بناهای دیگر دوره قاجار چون از جمله عمارت مفخم، کلاه فرنگی، حوضخانه و سردر در باغی بزرگ قرار داشته و مجموعه دارالحکومه مفخم را تشکیل میدادهاند. ۴ مناره در طرفین ورودی اصلی قرار دارد که روی ۲ مناره کلمه محمد ۱۲ بار به شیوه کاشی کاری معقلی نوشته شده، همچنین در طبقه دوم، اتاق آیینه کاری شده ای وجود دارد که بنا، نام خود را از آن گرفته است.
یار محمد خان شادلو دستور ساخت این بنا را داد که در آن دیدارهای تشریفاتی سردار مفخم با رجال سیاسی قاجار انجام میشده است.
۵. آتشکده اسپاخو
این بنای قدیمی در ۱۰۰ کیلومتری غرب بجنورد و نزدیک روستای اسپاخو قرار دارد. این جایگاه آتشکده زرتشتیان در دوره ساسانیان بوده است.
۶. امامزاده سلطان سید عباس
امامزاده سلطان سید عباس در دامنه تپه ماهوارهای جنوب شهر بجنورد قرار دارد و محل دفن فرزند امام موسی کاظم(ع) ایت که در دوران حکومت عباسیان از مدینه به خراسان آمده و در سده دوم هجری قمری فوت شده است. این بنا دو ایوان تازه ساز و دو شبستان دارد و دو برج در دو سوی ایوان شرقی قرار گرفتهاند. بر روی ساقه یا گردن بنا، طرح های مکرر طاق نما مانند ایجاد شده و گنبد نیز از کاشی های فیروزه ای و نقش زیبای «لا اله الا الله» به رنگ لاجوردی پوشیده شده است. کتیبهای از کاشی معرق در نمای ایوان اصلی با کلمه لا اله الا الله به رنگ لاجوردی وجود دارد. این بنا در دوره حمله مغول ویران گشت اما در دوره قاجار و پهلوی بازسازی شد.
۷. حسینیه جاجرمیها
از بناهای اواخر دوره قاجار بوده که به دست استاد غلامرظا بنا یزدی ساخته شده است. این بنا معماری سنتی از نوع حیاط مرکزی بوده و نوعی معماری درونگرا قلمداد میشود که درها، پنجرهها و نورگیرها بر روی حیاط باز میشوند. طرح پلان کلی مربعی شکل بوده و و در ضلع شرقی و غربی از دو طبقه تشکیل شده که ۶۰۰ متر مربع مساحت دارد. ورودی حسینیه از طریق یک هشتی به حیاط مرکزی متصل شده که با دو رشته پلکان در گوشه های شمال شرقی و جنوب غربی به مهتابی های طبقه فوقانی راه می یابد. سقف هشتی بنا در قسمت ورودی و تمام حجره های طبقه پایین با قوس کلیل پوشش یافته و طبقه بالا به صورت تیرپوش است. بخشهای مختلف بنا با آرایه های معماری از قبیل آجرکاری، گچ بری، مقرنس کاری و کتیبه هایی تزئین شده است. قسمت بالایی دیوار ایوان شرقی یک افریز تزیینی با کتیبه به خط نستعلیق دارد که در آن گزیده ای از ترکیب بند مشهور محتشم کاشانی در مرثیه شهدای کربلا (باز این چه شورش است) گچ بری شده است. این اشعار متناسب کاربری اصلی این بنا به عنوان حسینیه و محل عزاداری سوگواران سید الشهدا (ع) است.
۸. کوشک باغ علی آباد
در شمال شرقی بجنورد و و در روستای علی آباد است که در مرکز باقی قدیمی قرار دارد. این بنا متعلق به حکمرانان شادلو بوده که چهار ورودی دارد. طرح کلی آن در طبقه همکف شامل یک حوضخانه با سقف گنبدی در مرکز است که دو اتاق در ظلع شرقی و غربی دارد. پایههای آن از سنگ، آجر و سقفش با تیرهای چوبی ساخته شده است. بنا دربرگیرنده اتاق های مسکونی و حوضخانه ای بوده است که ساکنان از آنها استفاده می کرده اند.
۹. دریاچه و سد شیرین دره
سد شیرین دره از سدهای بزرگ استان خراسان شمالی است که در محدوده مانه و سملقان و بر مسیر رودخانه شیرین دره قرار دارد و جهات آبیاری کشاورزی، تهیه آب آشامیدنی و… کاربرد دارد.
۱۰. طبیعت باغ دره
این مکان در فاصله حدود ۱۰ کیلومتری جاده بین المللی بجنورد-آشخانه در سمت چپ جاده راه فرعی قرار گرفته است. باغ دره، دره ای بسیار زیبا و بکر همراه با طبیعت زیبا با مناظری چشم نواز در منطقه راز و جرگلان است که تماشای هر نوع جاذبه طبیعی در این منطقه را لذتبخش میکند. این منطقه پوشس گیاهی مختلف و همچنین درهای با درختچههای چتری سبز و صخرههای برش خورد است.
۱۱. بند خاکی عبدل آباد
ابن بنا در شهر حصار گرمخان از توابع بجنورد میباشد. این سد از آب رودخانههای اطراف در زمستان پر میشود که در فصلهای کم آب برای آبیاری زمینهای کشاورزی مناسب است.
۱۲ غار سوله قواق
این غار چشمه جوشانی از دهانه این غار خارج میشود و در نزدیکی روستای اسپاخو قرار دشاته و از جمله غارهای زیبا و دیدنی محسوب میشود.
۱۳. خانه بانک ملی
این بنا در دوره پهلوی و با تلفیقی از معماری اروپایی ساخته شده است. پنجره ها و برخی ورودی های بنا با قوس کمانی پوشش یافته و بر بالای آنها قاب های کاشی کاری شده ای ایجاد شده است. پلان بنا، سقف شیروانی معروف به کلاه فرنگی، سرستون ها کورنتی و بسیاری ویژگی های دیگر این بنا از معماری اروپایی در سده های ۱۹ و ۱۸ میلادی اقتباس شده است.
خسته نباشید واقعی به شما سایتتون رو تازه پیدا کردم ولی زیاد بهش سر میزنم بیشتر مطلب بزارین
ممنون کامنت هاتون خستگی های چند سالمون رو از بین میبره. ممنون که با دقت ما رو زیر نظر دارین.