موزه میراث روستایی گیلان | متفاوت ترین موزه ایران

موزه میراث روستایی گیلان را یکی از نمونه موزه های ارزشمند و متفاوت در ایران میتوان نامید. این موزه فضایی متفاوت به نسبت دیگر موزه های ایران دارد و با وجود قرار داشتن در پارک جنگلی سراوان، میتوانید در کنار آشنایی با بخش های فرهنگی مختلف، از طبیعت اطراف آن لذت ببرید. با درناتریپ جهت آشنایی با این موزه همراه باشید.

موزه میراث روستایی گیلان
موزه میراث روستایی گیلان

آشنایی

فکر تاسیس موزه، پس از زمین لرزه خرداد ۱۳۶۹ گیلان که روند تخریب بناهای سنتی را شدت بخشید، شکل گرفت. اما فاز مطالعات مقدماتی آن، از اوایل سال ۱۳۸۱ آغاز شد. ابتدا، مطالعات گسترده جهت مکان‌یابی مناسب برای اجرای پروژه انجام شد. پس از بررسی‌های فراوان، پارک جنگلی سراوان، به علت دارا بودن توپوگرافی مناسب و مشابه گیلان، دسترسی آسان و وجود تأسیسات زیربنایی مناسب به عنوان محل اجرای پروژه انتخاب شد. در همان زمان، آموزش نیروهای مورد نیاز انجام گرفت. این موزه، نمونه‌ای کوچک اما واقعی، از نحوه‌ زندگی و فرهنگ سنتی روستاهای گیلان است.

موزه میراث روستایی گیلان
موزه میراث روستایی گیلان

طرح کلی و بخش های مختلف

در طراحی سایت، محل‌های جداگانه برای رستوران‌ها، چای‌ خانه‌ ها، بازارها، مساجد، مزارع و باغ‌های چای، شالیزار، کارگاه‌های آموزش و تولید صنایع‌دستی، نظیر گمج‌سازی و سفالگری، مرواربافی، رشتی‌دوزی و … ، محوطه‌ی بازی‌ها و نمایش‌های سنتی برای برگزاری کشتی‌گیله‌مردی، ورزاجنگ، لافندبازی و …، مراکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری، پژوهشگاه معماری و مردم‌شناسی، پارک کودک، باغ‌های پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی، اردوگاه تفریحی، معماری چوب ملل و دو مجموعه‌ مهمان‌پذیر با الهام از معماری روستایی به ظرفیت ۱۵۰ واحد ۳ تا ۵ نفره، در نظر گرفته شده است.

موزه میراث روستایی گیلان
موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان تا کنون موفق به کسب چندین جایزه و گواهینامه از سوی نهادهای ملی و بین المللی شده است. فارغ از رسالت اصلی این موزه میراث روستایی جهت حفظ، انتقال و نمایش سبک ساده و سنتی زندگی روستاییان در کشور، این مجموعه از بخش های فوق العاده مختلف و متنوعی نیز برخوردار می باشد که برای مثال می توان از محوطه های تفریحی و سرگرمی، پارک بازی کودکان، بخش تحقیق و آزمایش در زمینه های دامپروری و کشاورزی، باغات پرورش درختان بومی و گیاهان دارویی، کارگاه های آموزشی ایجاد و تولید صنایع دستی همچون سفالگری، رشته دوزی، مروار بافی، گمج زنی، شالیزارهای برنج، مراتع کاشت چای، مساجد، بخش برگزاری ورزش های سنتی نظیر ورزاجنگ، لافندبازی و کشتی گیله مردی، ساختمان پژوهش معماری و مردم شناسی، بازار، رستوران، چایخانه های سنتی اشاره داشت. لازم به ذکر است در موزه دو مجموعه اقامتی به سبک و سیاق خانه های روستایی نیز احداث شده که مجموعه دارای ۱۵۰ اتاق یا خانه روستایی کوچک با گنجایش ظرفیتی معادل با ۳ تا ۵ نفر می باشند و از این رو گردشگران و بازدیدکنندگان عزیز می توانند با خاطری آسوده از وجود مکانی مناسب جهت اقامت خود به همراه خانواده و یا دوستانشان برای بازدید از تاریخچه موزه میراث روستایی گیلان حرکت نمایند.

آدرس: ایران، استان گیلان، پارک جنگلی سراوان، موزه میراث روستایی گیلان

منبع آوای رشت بیتوته ویکی پدیا
ارسال یک پاسخ

لطفاً با کلمات فارسی تجربه سفر خود را بنویسید.

یک + 4 =

تلفن همراه *