جزیره هنگام از جزیره های ایران در خلیج فارس است که با آبادی های کوچک با وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع در جنوب جزیره قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است. جزیره هنگام در دو کیلومتری جنوب شرقی جزیره قشم بوده و نُه کیلومتر طول و شش کیلومتر عرض دارد. وسعت آن بسیار کم و حدود ۳۳ کیلومتر کیلومتر مربع است.
این جزیره درست است که ظاهری ساده دارد اما میتوان به بهترین وجه در آن به تفریح و خوشگذرانی پرداخت. این جزیره تنها شامل سه روستا است و در آن جاده آسفالت دیده نمیشود. از عمدهترین تفریحها در اینجا میتوان به سواحل شنی و صخرهای اشاره کرد که گزینه اول گردشگران در این جزیر به شمار میآید. این منطقه برای گردشگران محدودیتهایی دارد که علت آن، برداشتن خاک توسط گردشگران در چندین سال اخیر است. میتوانید در سواحل این جزیره نیز به قایقسواری پرداخته و از تماشای رقص امواج لذت ببرید. سواحل این جزیره در شب درخشش بسیار زیبایی دارند که علت آن، وجود فیتوپلانکتونهایی است که در آب هستند.
دیگر دیدنیها و تفریحات
زیباییهای این جزیره تنها به ساحل یا قایقسواری در دریا محدود نمیشود. در اواسط پاییز میتوانید شاهد حرکات نمایشی دلفینها در آب باشید. دیگر جانورانی همچون آهوی بومی، خاردم مصری، پرندگان دریایی و لاکپشت پوزه عقابی در این منطقه زندگی میکنند که میتوانید به تماشای آنها بپردازید. منطقهای در این جزیره وجود دارد که با نام آکواریومی در میان خلیج فارس نامیده میشود و میتوانید انواع ماهیهای رنگارنگ را در آن مشاهده کرد. همچنین میتوانید در خود جزیره و بر روی صخرهها نیز شاهید خرچنگها باشید. نکتهای در این جزیره حائز اهمیت است که این جزیره نیز همانند هرمز دارای بخشی با خاکی سرخ است. بازاری در این جزیره وجود دارد که میتوانید از آن وسایل دستساز بومی بخرید.
دیگر جاذبهها
این جزیره در طی سالهایی در تسخیر استعمارگران بود که از آنها میتوان به انگلیس و پرتغال اشاره کرد. امروزه آثاری نظیر تلگراف خانهها، انبار ذغال و …. از انگلیسیها در این جزیره یافت میشود. میتوانید کشتی به گل نشستهای را در این جزیره مشاهده کنید که به دوران استعمارگری پرتغال باز میگردد.
در نزدیکی روستای غیل جزیره هنگام، سنگهایی به چشم می خورد که شبیه انسان هستند و همین شباهت باعث شده تا روایت هایی در مورد آن ها شکل بگیرد. به اعتقاد مردم این روستا، سنگ ها متعلق به مادر و دخترش می باشد که به هنگام فرار از زورگویان در زمان قدیم، دست دعا به سوی خداوند بلند کردند و از او نجات خواستند. خداوند هم آنها را به سنگ تبدیل کرد و به این وسیله آنها را نجات داد. امروزه این تندیس سنگی، به یکی از جاذبه های هنگام تبدیل شده است. در جزیره هنگام نیز میتوان نخلستانهایی را یافت که از آنها در تهیه خرمای کشور استفاده میشود.
هنر
از هنرهای مردم جزیره میتوان به نقش ریختن اشاره کرد که هنرمندانی نقشهایی از حنا را بر دستتان ترسیم میکنند.
اقامت
این جزیره هتل و مسافرخانه ندارد و تنها میتوانید از اقامتگاههای روستایی استفاده کنید. اگر برای اقامت میخواهید در هتل بمانید، جزیره قشم که فاصلهای ۲ کیلومتر با هنگام دارد بهترین گزینه است.
آدرس: ایران، استان هرمزگان، جزیره هنگام.