سه‌چهارم مسافران از اقامتگاه‌های غیررسمی و بدون مجوز استفاده کردند

داده‌پردازی یک ماه سفرهای نوروزی نشان می‌دهد

داده‌پردازی آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اسکان نوروزی مسافران نشان می‌دهد اقامتگاه‌های یدون مجوز و غیررسمی از جمله خانه‌های شخصی و اجاره‌ای، چادرهای مسافرتی و مدارس همچنان سهم بیشتری از سفرهای نوروزی دارند.

داده‌پردازی اسکان مسافران در بازه زمانی ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ از ثبت ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفرشب اقامت مسافران خبر می‌دهد، که بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معادل ۵.۱۹ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ داشته است، که در مجموع استان‌های مازندران، گیلان، خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر، فارس، خوزستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران و البرز بیشترین اقامت‌ها را در این مدت به خود اختصاص دادند. همچنین بیشترین رشد اقامت نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در استان‌های کرمان، البرز، فارس، سیستان و بلوچستان، تهران، آذربایجان غربی، کردستان، گیلان، خراسان رضوی و زنجان، ثبت شده است.

از ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزارنفر شب اقامت در تعطیلات نوروز و عید فطر، سهم اقامتگاه‌های رسمی، که شامل هتل، هتل آپارتمان، هتل بوتیک، مهمانپذیر، بومگردی و اقامتگاه‌های سنتی، خانه مسافرهای دارای مجوز و مجتمع‌های اقامتی می‌شود، حدود ۱۳ میلیون و ۹۵۱ هزار نفرشب بوده است، که بنابر اعلام معاونت گردشگری ۲.۵۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. این آمار نشان می‌دهد همچنان سهم اسکان در اقامتگاه‌های بدون مجوز غیررسمی قابل توجه است، درحالی که سهم اقامتگاه‌های رسمی کم‌تر از یک چهارم مجموع آماری است که برای اقامت‌های نوروزی در بازه زمانی ۲۴ اسفند تا ۲۴ فروردین‌ماه اعلام شده است. اقامتگاه‌های غیررسمی و بدون مجوز معمولا شامل خانه‌های شخصی اجاره‌ای و چادرهای مسافرتی می‌شود.

براساس داده‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر و اردبیل استان‌هایی بودند که به ترتیب بیشترین سهم از اقامت‌های رسمی در تعطیلات نوروزی و تعطیلات عید فطر را داشتند.

واحد جدول «نفرشب اقامت»
۱. خراسان رضوی ۳,۴۱۹,۵۵۸
۲. مازندران ۲,۰۳۲.۵۱۷
۳. هرمزگان ۱.۴۷۷.۹۳۹
۴.گیلان ۱.۲۱۰.۸۱۴
۵. اصفهان ۷۷۰.۹۳۵
۶. فارس ۷۵۱.۹۳۵
۷. تهران ۵۱۱.۵۷۳
۸. آذربایجان شرقی ۳۵۷.۳۵۶
۹. بوشهر ۳۲۰.۰۰۵
۱۰. اردبیل ۳۱۶.۳۰۹

این آمار همچنین نشان می‌دهد سهم مراکز آموزش و پرورش که شامل مدارس نیز می‌شود، در بازه زمانی ۲۴ اسفند تا ۲۴ فروردین، ۲ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۸ نفر شب بوده است، که بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته است و از مدارس و مراکز آموزشی در استان‌های فارس، اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر، تهران، مازندران، لرستان و گیلان بیشتر استقبال شده‌ است.

تعداد اقامت (نفرشب)
۱. فارس ۶۳۶,۰۵۶
۲. اصفهان ۳۶۵.۵۰۵
۳. خوزستان ۱۶۴.۱۱۱
۴. خراسان رضوی ۱۵۷.۴۹۴
۵. هرمزگان ۱۲۳.۵۵۹
۶. بوشهر ۱۰۷.۵۰۲
۷. تهران ۸۱.۲۹۱
۸. مازندران ۷۱.۴۸۳
۹. لرستان ۶۹.۰۹۵
۱۰. گیلان ۵۵.۵۲۱

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین آمار داده است در نوروز و عید فطر حدود ۴۸۰ هزار نفر شب اقامت در بقاع و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در کنار امامزاده‌ها و بقاع و در چادر مسافرتی اسکان داشتند که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است و بیشترین اقامت‌ها به این شکل در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، فارس، خراسان جنوبی، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، لرستان، آذربایجان شرقی و سمنان ثبت شده است. بنابر اعلام اوقاف برای تعطیلات گذشته طرحی به نام «آرامش بهاری» در ۲ هزار و ۴۱۶ امام‌زاده اجرا شد و اسکان‌ها در ۴۲۵ امامزاده به این ترتیب ثبت شده است.

تعداد اقامت (نفر شب)
۱.خراسان رضوی ۶۹.۰۰۰
۲. اصفهان ۶۲.۰۰۰
۳. فارس ۶۰.۰۰۰
۴. خراسان جنوبی ۵۸.۰۰۰
۵. مازندران ۵۴.۰۰۰
۶. کهیگیلویه و بویراحمد ۳۵.۰۰۰
۷. کرمان ۲۰.۰۰۰
۸. لرستان ۲۰.۰۰۰
۹. آذربایجان شرقی ۲۰.۰۰۰
۱۰. سمنان ۲۰.۰۰۰

 

منبع خبرگزاری ایسنا
ارسال یک پاسخ

لطفاً با کلمات فارسی تجربه سفر خود را بنویسید.

3 × 2 =

تلفن همراه *