کافه لقانطه: کافه های تاریخی به عنوان بخشی از میراث شهری ما محسوب می شوند، کافه های تاریخی به مسافران این فرصت را می دهد که در زمان به عقب بروند تا از مجلل کافه های توسعه یافته در عصر طلایی خود لذت ببرند و نقش مهم آنها را در تاریخ فرهنگی ایران کشف کنند. از طریق رویدادها، نمایش ها و فعالیت های هنری، گردشگران می توانند فرهنگ کافه ها را تجربه کنند و اهمیت این مکان ها را در مناظر شهری بسیار مشابه درک کنند. مهم تر از همه، کافهها، بهعنوان مکانهای میراث زنده، از سنتهای فرهنگ قهوه و مصرف کیکها و شیرینیهایی که منعکسکننده محصولات و شیوههای محلی هستند، حمایت میکنند.
کافه های تاریخی هر یک بازتاب دهنده معماری، هنر و طراحی زمان خود است و داستان های حامیان برجسته جهان سیاسی، ادبی و هنری را که در دیوارهای خود حفظ شده است، منتقل می کند. و کافه لقانطه نیز یکی از کافه های معروف و اولین کافه ثبت شده در ایران می باشد.
کافه لقانطه
باورش سخت است، اما برخی از کافه ها قرن هاست که وجود دارند. فقط تصور کنید که می توانید برای یک قهوه وارد شوید و اطراف شما را اشیایی با قدمت 200 یا حتی 300 سال احاطه کنند. و چه بسیار داستان هایی از این قبیل مکان ها! این مقاله به شما درباره کافه قدیمی می گوید که ممکن است بخواهید در سفر بعدی خود از آن دیدن کنید. کافه لقانطه که از این کافه های نوستالژی و با قدمت تهران است امروزه به عنوان کافه موزه مورد استفاده همگان قرار دارد.
این کافه تاریخ تاسیسش به سال 1285 شمسی بر می گردد واین کافه در زمان سلطنت قاجار، مظفرالدین شاه تاسیس شد. اکنون بیش از یک قرن از قدمت آن میگذرد .در جلو این لقانطه حوض کاشی زیبایی وسط پیادهرو ساخته بود که از نهر خیابان لولهکشی شده، فوارهای در وسط آن فوران مینمود، علاوه بر جریان قسمتی از آب نهر که از آن عبور میکرد و دور آن را گل و گلدان و قلیانهای بلور بادگیر نقره چیده حاشیه کنار نهر خیابان را چمنکاری و گلکاری نموده صفا و جلا و زیبایی جداگانه بآن داده بود. تابستانها با چیدن میز و صندلی در پیادهرو و در زمستان ها از مشتریان در داخل پذیرایی مینمود.
وجه تسمیه کافه
کلمه لقانطه، از یک عبارت فرانسوی گرفته شده که احتمالاً L’orante نوشته میشود و در ایران Loghanteh نوشته و تلفظ میشود. این کلمه ریشه برگرفته از یک واژه یونانی و به معنای “رستوران” هست. البته در مصاحبه با آقای دکتر حمید شاهینپور، مالک فعلی این کافه، ایشان گفتند که لقانطه، به معنای دوباره برگرد است و چه زیباس این معنی برای کسانی که مهمان این کافه می شوند و در مورد آن جستوجو می کنند.
منو کافه لقانطه تهران
بهترینهای منو : قهوه ترک ،کیسل دسر ویژه لقانطه،شربت شمس العماره،سرو سوپ بورش( برش)،بستنی های وانیلی لقانطه بهمراه گاتای در تابستانها انواع شربتآلات مانند شربت بهلیمو، سکنجبین، شربت آلبالو، شربت ریواس و همچنین بستنی و فالوده که عرضه میگردید.
امکانات کافه لقانطه
- جای پارک : پارکینگ باغ موزه
- حق سرویس : ندارد
- دستگاه کارتخوان : دارد
- صبحانه : دارد
- قهوه موج سوم : دارد
- فضای باز : دارد
- سرویس بهداشتی : دارد
- موزیک : دارد
- محدودیت زمانی : ندارد
- رزرو تلفنی : دارد
- گالری: دارد
- فضای وی ای پی: دارد
- کتابخانه: دارد
نحوه دسترسی و آدرس کافه لقانطه
- مترو : ایستگاه شهید مفتح
- تاکسی : از نقاط مختلف شهر به انتهای مطهری(تختطاووس)