«پیتر از آلمان آمده بود که ایران را ببیند، شب عاشورا به حسینیهای در یزد دعوت شد، به قدری تحت تاثیر مراسم عزاداری قرار گرفته بود که وقتی باران بارید با اندوه گفت؛ آسمان هم از شدت غم برای حسین شما میگرید.»
در بین عزاداران، گردشگران خارجی دیده میشدند که برای سینه و زنجیرزنی به صف ایستاده و برخی هم پای دیگ نذری رفته بودند. بین آنها، مرد آلمانی بود که تحت تاثیر ذکر مصیبت برای امام حسین (ع)، بیوقفه اشک میریخت و گردشگر دیگری که برای پخت غذای نذری، مبلغی به حسینه داد تا در این راه خرج شود. بین آنها توریستهایی هم بودند که دو سه بار فقط برای تماشا و شرکت در این مراسم عزاداری حاضر شده بودند.
چند سالی است که فصل سفر گردشگران با دهه ی محرم متقارن شده. این میراث فرهنگی که غنای مفهومی و تاریخی زیادی دارد، برای اولین بار گردشگران را سردرگم و گیج می کند. چون مشابه این مراسم هیچ جای دیگر ندیده اند حتی یکبار هم درباره اش نشنیده اند. خوشبختانه مسئولان در گردشگری کشور به خوبی این روزها از این ظرفیت استفاده کرده اند و علاوه بر استفاده صحیح از این آیین فرهنگی در جهت معرفی حماسه کربلا به مردمان و کشورهای دیگر استفاده می کنند.
در مورد واکنش گردشگران به بازدید از که از بین 245 گردشگر خارجی که عمدتاً آلمانی، فرانسوی، هلندی، بلژیکی، آمریکا و کشورهایی مانند اندونزی، چین، ژاپن به عمل آمده نتایج جالبی به دست آمده است. مهمترین واکنش گردشگران خارجی در تورهای مناسبتی محرم احساس درک بیشتر مردم ایران و باعث تغییر دیدگاه ها و شناخت گردشگران در مقایسه با آنچه در رسانه های خارجی در مورد ایرانیان عنوان می کنند است.
جمع زیادی از آنان اعلام کردند که شرکت در تورهای معنوی بویژه تاسوعا و عاشورا حس معنوی و تجربه خاصی را در آنها بوجود آورده و دیدگاهشان را دربارهی ایران به عنوان مقصدی خطرناک به شکلی مثبتی تغییر داده است و این آیینها و مراسمهای مذهبی را ابزاری برای مقابله با اسلام هراسی و ایجاد صلح بینالمللی دانستند.
گذشته از این آمارها باید توجه داشت بخش عمده ای از صنعت گردشگری همین مراسم های فرهنگی و بومی کشورهاست که باعث جذب گردشگر می شود و می توان از این ظرفیت فرهنگی برای تغییر دیدگاه گردشگران و گسترش دیدگاه نسبت به ایران در تمام دنیا استفاده نمود.