پل زمانخان؛ یادگار دوران صفویه
در ایران سازههای قدیمی و تاریخی زیادی وجود دارد که کمتر کسی با آنها آشناست و اگر افرادی نیز تا کنون اسم آنها را شنیدهاند، حداقل اطلاعات زیادی ندارند. پل زمانخان یکی از این موارد میباشد که در زمان صفویه ساخته شده است. با درناتریپ همراه باشید تا با این بنای تاریخی آشنا شوید.
خصوصیات
این پل یکی از یادگاریهای دوران صفویان به حساب میآید که در نزدیکی شهر سامان استان چهارمحال و بختیاری ساخته شده است. دو دهانه ۳۰ و ارتفاع ۱۲ متری در این سازه مشاهده میشود. سه پایه سنگی روی زاینده رود وظیفه نگه داشتن این پل را بر عهده دارند. بهترین مسیر برای رسیدن به پل زمانخان از روستای ایلبیگی در مسیر دهکده زاگرس است.
کاراییهای پل زمانخان
در گذشته عشایر قشقایی از روی این پل میگذشتند ولی امروزه بیشتر گردشگران از آن بازدید میکنند. از آنجایی که این پل روی زاینده رود واقع شده، افراد زیادی در روزهای تعطیل از این مکان بازدید میکنند و از آب و هوای مناظر اطراف که دارای درختان میوه هستند، لذت میبرند.
پل زمانخان در گذر زمان
همانطور که نام این پل نشان میدهد، فردی به نام زمانخان از رؤسای طایفه نفر، از ایل بیگی و از سرداران سلسله صفویه تصمیم به ساخت این پل گرفت. بد نیست به این نکته اشاره کنیم که عشایر ترک، جنوب ایران را بیشتر با ایل قشقایی میشناسند. امروزه طایفه نفر در شهرستان مرودشت استان فارس یافت میشوند.
بازسازی پل زمانخان
این پل تا به حال در سه مرحله بازسازی شده:
- در سال ۱۲۰۲ توسط کارکنان حکومت صفوی
- در سال ۱۳۲۹ هجری قمری توسط خانهای روستای ایلبیگی
- در سال ۱۳۲۱ هجری شمسی توسط رییسعلی رییسیان
[icon name=”map-marker” class=”” unprefixed_class=””] آدرس: ایران، استان چهار محال و بختیاری، شهرستان سامان، پل زمانخان