
منطقه ماماتین در رامهرمز؛ میراثدار ثروتی چند هزار ساله
منطقه ماماتین در استان خوزستان و در ۲۵ کیلومتری شهرستان رامهرمز واقع شده و میراثدار ثروتی چند هزار ساله است.
این ثروت قدیمی در این منطقه از زمین میجوشد تا به همه وجود چنین ثروتی را گوشزد کند. اما متاسفانه تاکنون چندان به اهمیت آن پی نبردهایم.
در این منطقه چشمههایی وجود دارند که در آنها چیزی شبیه به قیر میجوشد. این چشمهها در میان مسیلی کم آب و با مصالحی قلوه سنگی تشکیل شدهاند.
مایع موجود در این چشمهها حاصل ترکیب آب و نفت است و به همین دلیل به رنگ سیاه و مانند قیر نمایان میشوند.
قیر تولیده شده توسط آب و نفت با آب رودخانه زرد رامهرمز ترکیب، و نهایتا پس از کاهش غلظت نفت و قیر راهی زمینهای کشاورزی میشود.
تاریخچه منطقه ماماتین
در گذشتههای دور از قیر برای ساختن مکانهای تاریخی و ظروف بهره میبردند. ظروف ساخته شده از قیر در تپه چغامیش دزفول که مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح است، یافت شدهاند.
قدیمیها این رودخانه و قیر سیاه را خون ریخته شده اژدهایی میدانند که در جنگ میان اسفندیار و روئینتن کشته شد و در این مسیر جاری شد.
اکنون تنها اهالی روستای قالند بهبهان هستند که از این چشمه قیر برای پاک کردن ظروف بزرگ، نگهداری نان خشک و همچنین جهت درمان گرفتگی اعضای بدن استفاده میکنند.
چندین سال پیش مواد این رودخانه توسط چند کارشناس آزمایش و نتیجه این شد که مواد موجود بهترین عناصر برای ساخت باند فرودگاه هستند اما از این نتیجه هیچگونه استفادهای به عمل نیامد!
رسالت درناتریپ، معرفی ایران است.