سوباتان را میتوان قسمتی از بهشت تصور کرد که بر روی زمین قرار داده شده، از آبشارهای خروشان گرفته تا مراتع سرسبز و کلبههایی که تصاویری از بهشت را تداعی میکند و تنفس هوای بسیار مطلوب آن نیز لذت بخش است. با درناتریپ همراه باشید تا به بررسی ییلاق سوباتان بپردازیم.
آشنایی با سوباتان
سوباتان ییلاقی حاوی مراتع سرسبز، مردمانی خونگرم، کلبههایی از چوب و همچنین حیواناتی مانند اسبهای وحشی است. این ییلاق در استان گیلان و نزدیک تالش قرار دارد و اطراف آن نیز به جاذبههایی دیگر همانند دریاچه نئور اردبیل، جنگلهای تالش، ییلاق آسبومار و رودخانه لیسار میرسد که در پستهای بعدی به آنها خواهیم پرداخت.
در فصلهای تابستان و بهار، هوا در این منطقه خنک است و هوایی تازه را به بدنتان القا خواهد کرد. این ییلاق نیز همانند فیلبند در زمستانها خالی از سکنه میشود. در سوباتان، کلبهها به صورت پراکنده هستند و تماشای اسبهای وحشی از درون کلبه نیز بسیار لذتبخش خواهد بود. این منطقه قدمتی دیرینه دارد به گونهای که وسایلی در آن مانند طلا، نقره، ظروف سفالی و برنزی کشف شده و برخی مورخان آنها را به دوره هخامنشی نسبت دادهاند. علاوه بر زیباییهای سوباتان مانند مراتع سرسبزش، جاذبههایی دیگر همچون آبشار ورزان در اطراف این منطقه وجود دارند که تماشای آنها بسار لذتبخش است.
دشت وسیعی اطراف این آبشار وجود دارد که محل برگذاری بازیهای بومی مانند طنابکشی و اسب دوانی است. پارک جنگلی آلاچیق نیز از دیگر جاذبه هاست که محل درختان فراوان و برداشت قارچهای خوراکی میباشد. اگر در شب در سوباتان اقامت داشته باشید، قطعا جذب لحظه شگفتانگیز غروب آفتاب و حتی روشنی ستارهها در آسمان خواهید شد. پیادهروی در اطراف ییلاق نیز میتواند تفریحی جذاب باشد.
غذاگردی در سوباتان
از غذاهای محلی این منطقه میتوان به کباب بره اشاره کرد که بسیار لذیذ میباشد. از دیگر غذاها نیز میتوان به سوجا دیله و ماست محلی اشاره کرد.
اگر به سوباتان سفر کردید، نگران امکانات نباشید، زیرا در این منطقه میتوانید به آب، غذا، سوپر مارکت محلی، رستورانهای محلی و کلبه جهت اقامت دسترسی داشته باشید. در این مپطقه آنتن دهی ضعیف است و تنها بر روی نقاط مرتفع میتوان تماس برقرار کنید. برق این منطقه نیز از موتور برق تامین میشود.
سوغات و صنایع دستی ییلاق سوباتان
سوغات سوباتان شامل کره، پنیر و ماست محلی میباشد. از صنایع دستی آن نیز میتوان به لباسهای پشمی اشاره کرد.
وجه تسمیه
نام این روستا به معنای محل فرورفتگی آب است. نامگذاری آن به این علت است که در این منطقه در گذشته چشمهای وجود داشته که در آن آب از زمین بیرون میآمده و به درون زمین باز میگشته است.
اگر قصد سفر دارید، بهترین زمان فصول گرم است، زیرا پاییز و زمستان این ییلاق بسیار سرد بوده و گاهی خالی از سکنه میشود.
آدرس: ایران، استان گیلان، ۲۰ کیلومتری لیسار.